Последни новини
Home / Законът / Европейската комисия е закрила две наказателни процедури срещу България

Европейската комисия е закрила две наказателни процедури срещу България

Defakto.bg

 Европейската комисия е закрила наказателната процедура срещу България за неизпълнение на ангажимента за свързване на българския търговски регистър със системата за взаимно свързване на търговските регистри (BRIS).  Решението на Колежа на Европейската комисия е прието вчера, съобщи Министерството на правосъдието.

Срокът за свързване на търговския регистър с BRIS бе изтекъл през юни 2017 г.

На 30 март тази година свързването стана факт, след интензивна работа на експерти от Агенция по вписванията.

В Европейската централна платформа, към която се присъедини и България, са националните регистри на всички държави членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

От 30 март 2022 г. в Европейския портал за електронно правосъдие, раздел „Търговски регистри, търсене на дружества в ЕС“ може да бъде направена справка по фирма и ЕИК и за дружествата, регистрирани в българския търговски регистър.

Днес ЕК закри е закрила и процедурата за нарушение срещу страната ни, свързана със насърчаването на дългосрочната ангажираност на акционерите.

Този ангажиментът бе изпълнен от България през март 2020 г. с приемането на промени в  Закона за публичното предлагане на ценни книжа и последвали изменения в подзаконовата уредба.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Обвиниха Димитър Любенов в умишлено причиняване на смърт на Околовръстното, а не по непредпазливост

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.