Последни новини
Home / Законът / Депутатите пак поканиха главния прокурор на изслушване, този път в правната комисия

Депутатите пак поканиха главния прокурор на изслушване, този път в правната комисия

Defakto.bg

Депутатите от Комисията по конституционни и правни въпроси  са поканили на изслушване главния прокурор Иван Гешев по прилагането на закона и дейността на държавното обвинение.

Миналия петък той беше в Комисията за противодействие на корупцията заради скандала с експертизата на снимките  с  кюлчета и пачки, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. И за които евродепутатът Томаш Здеховски в Европейския  парламент  обяви, че са манипулирани според петорна експертиза по информация,  пратена му от българската прокуратура. На това изслушване главният прокурор не отговори конкретно на нито едни от поставените въпроси  за разследването и  самоличността на автора на снимките.

Той си   тръгна демонстративно, след като Антоанета Цонева от  „Демократична България“ го попита кога ще си подаде оставката, а докато напускаше залата,  каза, че се гордее с работата на прокуратурата.  След т.нар. изслушване,  евродепутатът Цветелина Пенкова заяви, че за нея и колегите й, е  абсолютно недопустимо да се изпраща такава документация само до една партия и само на  един евродепутат.

Чадърът на прокуратурата над бившите управляващи все още не е свален и това стана очевидно за всички в Европейския парламент„, заяви Пенкова.

Предстоящото изслушване в правната комсия, ще е  първото на главния прокурор в тази комисия след решението на Конституционния съд, което обяви, че не е противоконституционно депутатите да извикват за изслушване обвинител номер едно по проблемите на наказателната политика на държавата. Както и да му дават препоръки, свързани с  работата на държавното обвинение.

About De Fakto

Проверете също

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

Министърът на правосъдието Крум Зарков подписа за обнародване в Държавен вестник Наказателно процесуалния къдекс, с …

Председателят на СЕС Кун Ленартс открива 30-ия конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE) в София

ХХХ конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE), ще се проведе в периода 31 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.