Последни новини
Home / Законът / Нинова: Левицата ще задържи мандата до 15 август, депутатите отменят ваканцията си дотогава

Нинова: Левицата ще задържи мандата до 15 август, депутатите отменят ваканцията си дотогава

Defakto.bg
Има съгласие за нова процедура за избор на председател на КЕВР.  Депутатите ще отменят ваканцията си до 15 август, за да може да се вземе решение да има функциониращ орган за енергоносителите.
Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която свика спешна среща на председателите на преговарящите за правителство партии заради решението на КС да обяви за противоконституционен изборът на председател на КЕВР, предаде репортер на БГНЕС.
БСП вероятно ще задържи третия мандат поне до 15 август, стана ясно от думите на Нинова. Намерихме решение, прогнозируемост и яснота как ще се случат нещата. Целта е единствено стабилност. Кандидатура за председател на КЕВР не сме разглеждали, каза още Нинова.
Относно разговорите по управленската програма, Нинова съобщи, че през уикенда преговорите ще обобщят постигнатото досега.
На предварителните разговори получихме принципно съгласие. В понеделник, вторник, стана ясно от думите на Нинова, ще има окончателно решение дали има мнозинство от 121 и повече депутати. Антикорупционният закон върви по план,  стана ясно още от думите на лидера на  БСП.

По рано Нинова заяви, че вчерашното решение на Конституционния съд означава, че не могат да бъдат въведени двете тарифи за ток, парно и газ, а това създава и допълнителен проблем около съставянето на кабинет.

Според Конституцията няма краен срок,  в който  трябва да бъде върнат третият мандат. Единственото времево ограничение е, че след като мандатоносителят върне мандата и представи на президента номинацията си за премиер, той има една седмица, за да представи състав и структура на Министерски съвет.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.