Последни новини
Home / Законът / Американски спецове споделят опит с наши прокурори за борба с цифровото пиратство и кибер-заплахите

Американски спецове споделят опит с наши прокурори за борба с цифровото пиратство и кибер-заплахите

Defakto.bg

Прокурори, наблюдаващи разследвания, свързани с интелектуалната собственост  участваха в обучителен семинар на тема „Цифрово пиратство и кибер-заплахи“, организиран от Министерство на правосъдието на САЩ, съобщи държавното обвинение.

Тридесет прокурори от Прокуратурата на Република България участваха в обучителен семинар на тема „Цифрово пиратство и кибер-заплахи“, който се проведе на 21 и 22 юли 2022 г. в  София. Форумът е организиран от Министерството на правосъдието на САЩ и е предназначен за магистрати, които наблюдават или са ръководили разследвания, свързани с интелектуалната собственост.

Лектори на семинара са били  представители на американското правосъдно министерство и Отдела за интелектуална собственост при Федералното бюро за разследване.

Цел на обучението е участниците  да придобият нови знания и опит в разследвания, свързани с цифровото пиратство и кибер-заплахите. Сред разглежданите казуси са били  изземване на незаконно придобити крипто-валути, както и кибер-атаки, осъществявани със злонамерен софтуер. Обмяната на добри практики е включвала и темата за неутрализиране на пиратството в областта на цифровите технологии.

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Трябва активно да се включим в дебата за Европейския акт за свобода на медиите, да не чакаме да ни кажат какво да правим

Една от препоръките на ЕК в новия доклад за върховенството на закона за България ще …

Турски гражданин е задържан и привлечен като обвиняем за недекларирана валута на стойност 3 056 698 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство М.Г.,   на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.