Последни новини
Home / Законът / Американски спецове споделят опит с наши прокурори за борба с цифровото пиратство и кибер-заплахите

Американски спецове споделят опит с наши прокурори за борба с цифровото пиратство и кибер-заплахите

Defakto.bg

Прокурори, наблюдаващи разследвания, свързани с интелектуалната собственост  участваха в обучителен семинар на тема „Цифрово пиратство и кибер-заплахи“, организиран от Министерство на правосъдието на САЩ, съобщи държавното обвинение.

Тридесет прокурори от Прокуратурата на Република България участваха в обучителен семинар на тема „Цифрово пиратство и кибер-заплахи“, който се проведе на 21 и 22 юли 2022 г. в  София. Форумът е организиран от Министерството на правосъдието на САЩ и е предназначен за магистрати, които наблюдават или са ръководили разследвания, свързани с интелектуалната собственост.

Лектори на семинара са били  представители на американското правосъдно министерство и Отдела за интелектуална собственост при Федералното бюро за разследване.

Цел на обучението е участниците  да придобият нови знания и опит в разследвания, свързани с цифровото пиратство и кибер-заплахите. Сред разглежданите казуси са били  изземване на незаконно придобити крипто-валути, както и кибер-атаки, осъществявани със злонамерен софтуер. Обмяната на добри практики е включвала и темата за неутрализиране на пиратството в областта на цифровите технологии.

About De Fakto

Проверете също

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Обвиниха Димитър Любенов в умишлено причиняване на смърт на Околовръстното, а не по непредпазливост

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.