Последни новини
Home / Законът / Ивайло Дерменджиев 1 г. по късно: Два парламента и три правителства се смениха, но ВАдС остава стабилна институция

Ивайло Дерменджиев 1 г. по късно: Два парламента и три правителства се смениха, но ВАдС остава стабилна институция

Defakto.bg

Цялото му поздравление към колегите:,

Август е знаменателен месец! Наречен е така от римският сенат, на името на Октавиан Август, за да няма месец само на Юлий Цезар, а да се отдаде почит и на този бележит император, направил много и за държавата, и за правото.

На Преображение, 6 август, точно преди една година, встъпихме като висш орган на адвокатурата в България. Оттогава се смениха два парламента, три правителства, много адвокати влязоха в политиката, други се разделиха с нея.

Точно преди една година споделих с вас, че много правителства и парламенти ще се сменят, но Висшият адвокатски съвет ще остане една стабилна институция в държавата.

Много неща се промениха и при нас. Първоначалните ни представи за цели и визия еволюираха, развиха се и намирам, че в момента Висшият адвокатски съвет работи добре и в синхрон. И се надявам това да продължи и занапред.

Много неща свършихме, много останаха несвършени. Но е видно, че година след встъпването можем да бъдем екип и да работим ефективно. Множество становища на Висшия адвокатски съвет по законопроекти, по тълкувателни и конституционни дела, бяха припознати, бяха взети предвид и станаха част от нормативната база в страната. Успяхме да решим справедливо въпроса с исканото от години увеличение на нормативно признатите разходи.

Това не е отчет на изминалата година. Но със сигурност ще разчитам – всички заедно, да довършим започнатото, така както сме обещали пред адвокатите, пред обществото и пред нас самите.

Още веднъж честита годишнина и прекрасно лято!

About De Fakto

Проверете също

СЕС отхвърли жалба на Wizz Air Hungary Zrt. срещу решение на ЕК за одобрена помощ за румънската авиокомпания Blue Air

Жалбата срещу решението на Комисията за одобряване на помощта на Румъния за авиокомпания Blue Air …

След близо 70 години членство на страната в ООН, ВАС осъди Министерския съвет да обнародва устава на организацията

  Адвокатът има правен интерес да иска изпълнение на публичноправно задължение в полза на всички …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.