Последни новини
Home / Законът / Ивайло Дерменджиев 1 г. по късно: Два парламента и три правителства се смениха, но ВАдС остава стабилна институция

Ивайло Дерменджиев 1 г. по късно: Два парламента и три правителства се смениха, но ВАдС остава стабилна институция

Defakto.bg

Цялото му поздравление към колегите:,

Август е знаменателен месец! Наречен е така от римският сенат, на името на Октавиан Август, за да няма месец само на Юлий Цезар, а да се отдаде почит и на този бележит император, направил много и за държавата, и за правото.

На Преображение, 6 август, точно преди една година, встъпихме като висш орган на адвокатурата в България. Оттогава се смениха два парламента, три правителства, много адвокати влязоха в политиката, други се разделиха с нея.

Точно преди една година споделих с вас, че много правителства и парламенти ще се сменят, но Висшият адвокатски съвет ще остане една стабилна институция в държавата.

Много неща се промениха и при нас. Първоначалните ни представи за цели и визия еволюираха, развиха се и намирам, че в момента Висшият адвокатски съвет работи добре и в синхрон. И се надявам това да продължи и занапред.

Много неща свършихме, много останаха несвършени. Но е видно, че година след встъпването можем да бъдем екип и да работим ефективно. Множество становища на Висшия адвокатски съвет по законопроекти, по тълкувателни и конституционни дела, бяха припознати, бяха взети предвид и станаха част от нормативната база в страната. Успяхме да решим справедливо въпроса с исканото от години увеличение на нормативно признатите разходи.

Това не е отчет на изминалата година. Но със сигурност ще разчитам – всички заедно, да довършим започнатото, така както сме обещали пред адвокатите, пред обществото и пред нас самите.

Още веднъж честита годишнина и прекрасно лято!

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.