Последни новини
Home / Законът / Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Defakto.bg

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати на базата на годишната оценка за тяхната дейност.
Това става ясно от  среща между министъра на правосъдието Крум Зарков, зам.-министър Мария Павлова и представители на синдикатите в ГДИН и ГДО – Синдиката на служителите в затворите в България, Синдикат „Охрана“ и Синдиката на пенитенциарните служители, съобщава Министерството на правосъдието.
Средствата ще дойдат от част от одобрените на последното заседание на Министерския съвет допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2022 г.
Ръководството на МП постигна разбирателство за това с част от синдикатите, с други – не.
Обсъден бе и Планът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Постигна се съгласие, че няма да се закриват арестите в Сандански, Силистра и Смолян.
На срещата бяха също главните директори на ГДИН и ГДО Ивайло Йорданов и Георги Жеков.
Срещата днес бе втора поред в този формат от встъпването в длъжност на министър Крум Зарков. Социалният диалог продължава.

Още по темата тук

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.