Последни новини
Home / Законът / Осем станаха кандидатите за европейски делегирани прокурори от България

Осем станаха кандидатите за европейски делегирани прокурори от България

Defakto.bg

Общо 8 магистрати са депозирали заявления за участие в процедурата за подбор на шест европейски делегирани прокурори от Република България.

Сред тях са петима прокурори от Софийска градска прокуратура – Михаела Райдовска, Марио Томов, Милко Момчев, Юлиана Христова и Иван Кучиев, двама прокурори от Софийска районна прокуратура – Василен Бенчев и Живка Арсенова, и един следовател от Следствения отдел в Софийска градска прокуратура – Бойко Атанасов.

Процедурата за 6-ма европейски прокурори е открита с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 29/27.07.2022 г. и се провежда на три етапа – допускане по документи, изслушване на допуснатите до участие и обявяване на решението за одобряване на кандидати за европейски делегирани прокурори.

С посоченото решение е определена Комисия по допустимост на кандидатите, в състав трима членове на прокурорската колегия на ВСС: Стефан Петров, Калина Чапкънова и Пламен Найденов, съобщи ВСС.

Πpoцeдypaтa зa пoдбopa нa нoви пoпълнeния щe  ce пpoвeдe нa тpи eтaпa – дoпycĸaнe пo дoĸyмeнти нa ĸaндидaтитe, изcлyшвaнe  и  peшeниeтo зa oдoбpявaнe нa ĸaндидaти зa eвpoпeйcĸи дeлeгиpaни пpoĸypopи, cъoбщaвa BCC.

About De Fakto

Проверете също

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

Чрез адвоката си Радостина Томова главният прокурор Иван Гешев  поиска отлагане на заседанието на Пленума …

Председателят на СЕС Кун Ленартс открива 30-ия конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE) в София

ХХХ конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE), ще се проведе в периода 31 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 13 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.