Последни новини
Home / Законът / Седем обвинители и един следовател са допуснати до избора за европейски делегирани прокурори

Седем обвинители и един следовател са допуснати до избора за европейски делегирани прокурори

Defakto.bg

Приключи проверката на документите на магистратите, заявили участие в процедурата за подбор на шест европейски делегирани прокурори от България.

В процедурата за избор на шест прокурори, които ще работят за Eвропейската прокуратура ( ЕПр),  са допуснати седем обвинители и  един следовател.

Предстои Прокурорската колегия на ВСС да определи датата, мястото и началния час за изслушването им, съобщиха от Висшия съдебен съвет.

В процедурата ще участват петима прокурори от Софийската градска прокуратура – Михаела Райдовска, Марио Томов, Милко Момчев, Юлиана Христова и Иван Кучиев, двама прокурори от Софийска районна прокуратура – Василен Бенчев и Живка Арсенова, и един следовател от Следствения отдел в Софийската градска прокуратура – Бойко Атанасов.

В момента европейските делегирани прокурори от България са деветима , след като ЕПр отхвърли неколко предложения.  В последствие Лаура  Кьовеши настоя делегираните прокурори в България да станат 15 заради увеличения брой дела и тяхната сложност. Така свободните места за делегирани прокурори нараснаха на 6, а в края та на юли Висшият съдебен съвет откри новата процедура.

About De Fakto

Проверете също

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Обвиниха Димитър Любенов в умишлено причиняване на смърт на Околовръстното, а не по непредпазливост

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.