Последни новини
Home / Законът / Жребий ще определи пет НПО за участие в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа

Жребий ще определи пет НПО за участие в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа

Defakto.bg

На 07.09.2022 г. (сряда) от 09.30 часа в заседателната зала на Министерство на правосъдието чрез жребий ще бъдат определени пет неправителствени организации, които ще  участват в състава на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система през второто полугодие на 2022 г. , обяви на страницата си ведомството.

По правилата,  когато на критериите за членство в Съвета отговарят повече от 5 неправителствени организации, те  участват в заседанията на Съвета на ротационен принцип за срок от 6 месеца, определени чрез жребий от Министерство на правосъдието.  Съгласно проведената през 2021 г. процедура за определяне на неправителствени организации-членове на Съвета, на критериите за членство и право на участие в тегленето на жребий по чл. 3, ал. 3, т. 13 от ПМС №3/2016 г. отговарят следните организации:

Фондация „Институт за пазарна икономика“, Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“, Фондация „Български институт за правни инициативи“, Сдружение „Програма за развитие на съдебната система“, Сдружение „Национална мрежа за децата“, Сдружение „Международен правен център – Интернешенъл Лигъл Адвайз Център“ и Сдружение „Клуб на адвокатите франкофони“.

Правосъдното министерство очаква посочените неправителствени организации да присъстват на тегленето на жребия.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.