Последни новини
Home / Законът / ВСС награди съдията от ВКС Жанина Начева за безупречен професионализъм

ВСС награди съдията от ВКС Жанина Начева за безупречен професионализъм

Defakto.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет  поощри Жанина Начева – съдия във Върховен касационен съд, с отличия „служебна благодарност и грамота“, „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Поощренията са предложени от Галина Захарова – председател на Върховния касационен съд, във връзка с дългогодишния трудов стаж на Жанина Начева като магистрат, като повече от 13 години е съдия във ВКС. Тя е доказан професионалист с отлична теоретична подготовка и практически опит, и се ползва с уважението на съдиите и на страните по дела. Захарова посочи, че съдия Начева е пример за професионализъм и висок морал, юрист с особена чувствителност към правораздаването и принос за издигане авторитета на съдебната власт.

Подкрепа за предложението заявиха Цветинка Пашкунова и Вероника Имова – членове на ВСС, като акцентираха на отличаващите я високо развито чувство за справедливост, умение да отстоява позицията си с точни правни аргументи и богат житейски опит, както на нейния принос към развитието на правосъдието, съощиха от ВСС.

Поради навършване на законовата възраст, колегията освободи Жанина Начева от заеманата длъжност „съдия“ във Върховния касационен съд, считано от 27.09.2022 г.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществуват заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.