Последни новини
Home / Законът / Съдийска колегия определи дати за избор на адм. ръководители на 6 съдилища и откри процедури за шефове в още 16

Съдийска колегия определи дати за избор на адм. ръководители на 6 съдилища и откри процедури за шефове в още 16

Defakto.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. Допуснатите трима кандидати за председател на Административен съд – Търговище ще бъдат изслушани на 04.10.2022 г.

На 11.10.2022 г. е насрочен изборът на председател на Районен съд – Павликени, а на 18.10.2022 г. ще бъде проведен за Административен съд – Пловдив и Окръжен съд – Велико Търново.

Процедурите за Районен съд – Враца и за Районен съд – Гоце Делчев са насрочени за 25.10.2022 г. В тези процедури участва по един кандидат.

Колегията откри процедури за избор на административни ръководители в 16 органи на съдебната власт. Длъжността е свободна в административните съдилища в Благоевград, както и в районните съдилища в Благоевград, Берковица, Ихтиман, Каварна, Козлодуй, Кюстендил, Луковит, Мадан, Мездра, Оряхово, Поморие, Сливен, Смолян, Средец и Тервел.  Решението ще бъде обнародвано в „Държавен вестник” и ще се публикува на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“, могат да се подават предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – [email protected], или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес ВСС, съобщиха оттам.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.