Последни новини
Home / Законът / Съдийска колегия определи дати за избор на адм. ръководители на 6 съдилища и откри процедури за шефове в още 16

Съдийска колегия определи дати за избор на адм. ръководители на 6 съдилища и откри процедури за шефове в още 16

Defakto.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. Допуснатите трима кандидати за председател на Административен съд – Търговище ще бъдат изслушани на 04.10.2022 г.

На 11.10.2022 г. е насрочен изборът на председател на Районен съд – Павликени, а на 18.10.2022 г. ще бъде проведен за Административен съд – Пловдив и Окръжен съд – Велико Търново.

Процедурите за Районен съд – Враца и за Районен съд – Гоце Делчев са насрочени за 25.10.2022 г. В тези процедури участва по един кандидат.

Колегията откри процедури за избор на административни ръководители в 16 органи на съдебната власт. Длъжността е свободна в административните съдилища в Благоевград, както и в районните съдилища в Благоевград, Берковица, Ихтиман, Каварна, Козлодуй, Кюстендил, Луковит, Мадан, Мездра, Оряхово, Поморие, Сливен, Смолян, Средец и Тервел.  Решението ще бъде обнародвано в „Държавен вестник” и ще се публикува на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“, могат да се подават предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – [email protected], или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес ВСС, съобщиха оттам.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.