Последни новини
Home / Законът / Прокурорската колегия обяви конкурс за повишаване и заемане на 15 свободни длъжности в апелативните прокуратури

Прокурорската колегия обяви конкурс за повишаване и заемане на 15 свободни длъжности в апелативните прокуратури

Defakto.bg
 Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви 16 свободни длъжности „прокурор“ в апелативните прокуратури – за Апелативна прокуратура – София – 10 свободни длъжности, за  Апелативна прокуратура – Велико Търново – 2 свободни длъжности,  за Апелативна прокуратура – Варна – 3 свободни длъжности и за Апелативна прокуратура – Бургас – 1 свободна длъжност. Обявена е и 1 длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура – София, която предстои да се оваканти на 20.09.2023 г.
Колегията обяви конкурс  за повишаване и заемане на 15 свободни длъжности „прокурор“:

–       Апелативна прокуратура – София – 9  свободни длъжности,

–       Апелативна прокуратура – Велико Търново – 2 свободни длъжности,

–       Апелативна прокуратура – Варна – 3 свободни длъжности,

–       Апелативна прокуратура – Бургас – 1 свободна длъжност.

Кандидатите трябва  да подадат писмено заявление за участие в конкурса в 14-дневен срок от датата на обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Те трябва да  подадат заявления лично или  от писмено упълномощен представител в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес – [email protected] или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на ВСС.  При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Датата, часа и мястото за провеждане на писмения изпит ще се определят от конкурсната комисия и ще се публикуват на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Решението ще се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, съобщават оттам.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.