Последни новини
Home / Законът / Съдийската колегия на ВСС назначи нови зам.председатели на администритивни съдилища в Русе, Търговище и Плевен

Съдийската колегия на ВСС назначи нови зам.председатели на администритивни съдилища в Русе, Търговище и Плевен

Defakto.bg

 

Съдия Ивайло Йосифов

По предложение на председателя на Административен съд – Русе и на основание  Съдийската колегия на ВСС назначи съдия Ивайло Йосифов за заместник-председател на съда, съобщиха оттам.

В предложението на административния ръководител е посочено, че съдия Йосифов има близо 15 години юридически стаж като съдия – в Окръжен съд – Русе като младши съдия, в Районен съд – Русе и в Европейския съд по правата на човека.

От 02.01.2019 г. до настоящия момент е командирован в Административен съд – Русе. През 2021 г. е повишен в ранг „съдия във ВКС и ВАС“. Притежава научна степен „доктор“ по „Гражданско и семейно право“. Асистент е по гражданско процесуално право в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Пред магистратите е отчетено, че съдия Йосифов има задълбочени познания в различни области на правото, изпълнява професионално и отговорно всички произтичащи от закона задължения и правомощия. Доказал се е като отличен професионалист, с много добри комуникационни и организационни  умения и умения за работа в екип.

Позицията на председателя на съда е била подкрепена и от Общото събрание на съдиите при Административен съд – Русе, проведено на 14.07.2022 г., в което бе изразено положително становище за предложения кандидат за длъжността.

Новият избор се наложи след като Съдийската колегия на ВСС освободи съдия Росица Басарболиева от заеманата длъжност заместник-председател на Административен съд – Русе, поради депозирана от нея молба за освобождаване от поста и преназначаването ѝ на длъжност „съдия“.

С взетото решение,  Пленумът на ВСС оптимизира числеността на магистратите в Административен съд – Русе като разкри още една щатна длъжност „съдия“.

Съдийската колегия назначи още Мариана Иванова – съдия в Окръжен съд – Търговище,  на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда, а Стефан Данчев – съдия в Окръжен съд – Плевен е назначен като заместник-председател на този съд.

Колегията освободи Емил Банков от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Плевен.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, е назначен Калоян Гергов – съдия в Окръжен съд – Плевен, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Плевен.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета …

Демерджиев внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета „Петков“ за злоупотреби с помощи за украински бежанци

„В понеделник внесох сигнал в прокуратурата, който касае работата по помощта за украинските бежанци.“ Това обяви …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.