Последни новини
Home / Законът / Съдийската колегия на ВСС назначи нови зам.председатели на администритивни съдилища в Русе, Търговище и Плевен

Съдийската колегия на ВСС назначи нови зам.председатели на администритивни съдилища в Русе, Търговище и Плевен

Defakto.bg

 

Съдия Ивайло Йосифов

По предложение на председателя на Административен съд – Русе и на основание  Съдийската колегия на ВСС назначи съдия Ивайло Йосифов за заместник-председател на съда, съобщиха оттам.

В предложението на административния ръководител е посочено, че съдия Йосифов има близо 15 години юридически стаж като съдия – в Окръжен съд – Русе като младши съдия, в Районен съд – Русе и в Европейския съд по правата на човека.

От 02.01.2019 г. до настоящия момент е командирован в Административен съд – Русе. През 2021 г. е повишен в ранг „съдия във ВКС и ВАС“. Притежава научна степен „доктор“ по „Гражданско и семейно право“. Асистент е по гражданско процесуално право в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Пред магистратите е отчетено, че съдия Йосифов има задълбочени познания в различни области на правото, изпълнява професионално и отговорно всички произтичащи от закона задължения и правомощия. Доказал се е като отличен професионалист, с много добри комуникационни и организационни  умения и умения за работа в екип.

Позицията на председателя на съда е била подкрепена и от Общото събрание на съдиите при Административен съд – Русе, проведено на 14.07.2022 г., в което бе изразено положително становище за предложения кандидат за длъжността.

Новият избор се наложи след като Съдийската колегия на ВСС освободи съдия Росица Басарболиева от заеманата длъжност заместник-председател на Административен съд – Русе, поради депозирана от нея молба за освобождаване от поста и преназначаването ѝ на длъжност „съдия“.

С взетото решение,  Пленумът на ВСС оптимизира числеността на магистратите в Административен съд – Русе като разкри още една щатна длъжност „съдия“.

Съдийската колегия назначи още Мариана Иванова – съдия в Окръжен съд – Търговище,  на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда, а Стефан Данчев – съдия в Окръжен съд – Плевен е назначен като заместник-председател на този съд.

Колегията освободи Емил Банков от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Плевен.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, е назначен Калоян Гергов – съдия в Окръжен съд – Плевен, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Плевен.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.