Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Defakto.bg

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела за престъпления против политическите права на гражданите.

От началото на предизборната кампания до тази сутринса образувани 19  досъдебните производства са образувани,  118 преписки, по 48 от които е постановен отказ от наказатателон преследване, поради липсата на достатъчно данни за извършено престъпление.

По апелативни райони досъдебните производства, свързани с изборите за 48-ото НС са:  АП-София – 9, АП-Пловдив -2, АП-Варна – 5, АП-Велико Търново – 2, АП-Бургас – 1.

До този момент обвинение е повдигнато само на едно 1 лице, информират от държавното обвинение, без да дават подробности за разследването.

Във всяка област на страната са създадени областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

И на тези избори няма да има общо звено между прокуратурата, МВР и ДАНС.

След Бойко Рашков, и Иван Демерджиев отказа на това предложение на Иван Гешев с мотив, че в Изборния кодекс не се съдържа основание за издаване на заповед за създаването на подобна структура.

About De Fakto

Проверете също

Зарков: Трябва активно да се включим в дебата за Европейския акт за свобода на медиите, да не чакаме да ни кажат какво да правим

Една от препоръките на ЕК в новия доклад за върховенството на закона за България ще …

Турски гражданин е задържан и привлечен като обвиняем за недекларирана валута на стойност 3 056 698 лева

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство М.Г.,   на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.