Последни новини
Home / Законът / Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

Defakto.bg

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет  за обявяване на:

– конкурс за повишаване в длъжност и заемане на (пет) длъжности „прокурор“ във Върховна административна прокуратура, 

– конкурс за повишаване в длъжност и заемане на 15 (петнадесет) длъжности „прокурор“ в апелативните прокуратури.

Кандидатите трябва да обяват в  14-дневен срок от датата на обнародването до  14.10.2022 г.  заявления за участие в конкурсите, съобващават от съвета.

Заявленията и приложените към тях документи се подават: лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес  чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет, съобщават оттам. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Ако заявелнието е подадено по пощата,  определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Кандидатите, подали документи по електронен път с квалифициран електронен подпис, не е нужно да  изпращат същите и на хартиен носител.

Оше информация тук

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.