Последни новини
Home / Законът / Зарков и Кьовеши обсъдиха в Люксембург подобрения в законодателството за работата на европейската прокуратура

Зарков и Кьовеши обсъдиха в Люксембург подобрения в законодателството за работата на европейската прокуратура

Defakto.bg

 

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков се срещна с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в Люксембург

Министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна днес с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в Люксембург.

Двамата обсъдиха необходимите подобрения както на европейско равнище, така и в националните законодателства, които да улеснят дейността на Европейската прокуратура в държавите членки.

Европейският главен прокурор благодари на българското правителство за ефективната подкрепа за бързото предоставяне на самостоятелна сграда в София. Поставен беше и въпросът за успешното завършване на процедурата за подбор на още шест европейски делегирани прокурори, тъй като натовареността на действащите в България делегирани прокурори е много висока.

По-рано през деня Зарков и Кьовеши участваха в заседание на Съвета на ЕС по правосъдие, на който бяха обсъдени и високо оценени резултатите от първата година на действие на Европейската прокуратура и беше поставен въпросът за евентуално разширяване на нейната компетентност в случаи на нарушаване санкции, наложени от Европейския съюз.

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.