Последни новини
Home / Законът / Съдилища отнеха окончателно имущество за близо 3 млн. лв. по искове на КПКОНПИ

Съдилища отнеха окончателно имущество за близо 3 млн. лв. по искове на КПКОНПИ

Defakto.bg

По три иска на КПКОНПИ окръжни съдилища постановиха отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 2 774 904.11 лв., съобщават от комисията. Съдебните решения са окончателни и не подлежат на обжалване.

Искът на Комисията срещу братята Йордан и Христо Дякови е за отнемане на имущество в размер на 1 605 973.11 лв. Това включва мотопед, лек автомобил и туристическо ремарке към него, както и левовата равностойност на дружествени дялове и суми, внесени от трети лица по банковите сметки на Йордан и Христо Дякови.

Двамата са с повдигнати обвинения от прокуратурата за извършени финансови престъпления и срещу тях е започнала проверка по реда на ЗПКОНПИ.

За Йордан Дяков са събрани доказателства, че разходите многократно надвишават законните му приходи, а за Христо Дяков е установено, че за 10-годишния проверяван период не е имал никакви законни доходи. Решението е на Шуменския окръжен съд.

Комисията е внесла иск срещу Бойчо Христов за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 1 168 931 лв. То включва левовата равностойност на дружествени дялове в 34 юридически лица, както и постъпили суми от трети лица, непреобразувани в друго имущество.

Христов е обвинен  за престъпления срещу финансовата система – неплащане на данъци в особено големи размери. Искът на Комисията е уважен с решение на Окръжен съд-Варна.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.