Последни новини
Home / Законът / „Български адвокати за правата на човека“ създава Академия за обучение по права на човека на млади професионалисти

„Български адвокати за правата на човека“ създава Академия за обучение по права на човека на млади професионалисти

Defakto.bg

Фондация „Български адвокати за правата на човека“ има най – нова инациятива за Академия по права на човека. Целта е чрез  обучение на млади професионалисти – прокурори, съдии и адвокати, да се повиши  защитата на правата на човека и основните свободи, събщават от фондацията.

Лектори в Академията по права на човека ще бъдат адв. Здравка Калайджиева, съдия в Европейския съд по правата на човека от 2008 до 2015 година, адв. Стоян Мадин, адв. София Разбойникова, адв. Златка Стефанова, адв. Мария Шаркова, адв. Наташа Добрева, адв. Диляна Гитева и други.

В програмата на  „Академия по права на човека” са включени теми:  Право на живот, Право на мирно ползване на собственост. Конфискацията на имущество в практиката на ЕСПЧ. Забрана на изтезанията, нечовешкото и унизително отношение и наказание, Право на свобода и сигурност.  Свобода на словото (или свобода на изразяване) Право на зачитане на личния и семейния живот, на дома и на тайната на кореспонденцията.

Защита срещу домашно насилие и насилие основано на пола. Права на деца мигранти и непридружени деца,  Права на лица, търсещи убежище Права на ЛГБТИ лица Права, свързани с околната среда. Тероризъм. Правна реторика.

За създаване на  практически умения по  прилагане на международните стандарти за защита правата на човека в рамките на Академията ще бъдат проведени симулации на процес пред Европейския съд по правата на човека.

Продължителност на обучение в Академията е  12 месеца (по З дни месечно).

Изискванията към кандидатите съдии, прокурори или адвокати да имат до  7 години юридически стаж.

Инициаторите посочват, че желаещите да се включат юристи трябва да изпратят  автобиография и кратко мотивационно писмо на имейл: hrlawу[email protected]

Срок за записване: 19 октомври 2022 г. За повече информация можете да се свържете на телефон 0887251184.

Проект „Академия по права на човека” е финансиран в рамките на Фонд Активни граждани България (Active Citizens Fund) с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП)

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев иска доказателства от Марк Рюте за незаконно преминаване на границата ни срещу 50 евро

Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, …

Крум Зарков: Върху Изборния кодекс беше извършен погром, Марк Рюте трябва да внимава какво говори

Това беше един предизвестен погром над Изборния кодекс. Така правосъдният министър Крум Зарков анализара  пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.