Последни новини
Home / Законът / Сложна среща на министър Зарков със Синдиката на служителите на затворите

Сложна среща на министър Зарков със Синдиката на служителите на затворите

Defakto.bg

Преминаването от 24-часов на 12-часов сменен режим на работа на надзорно-охранителния състав в местата за лишаване от свобода бе основна тема на среща в Министерството на правосъдието в петък.

Над два часа министър Крум Зарков и ресорният заместник-министър Мария Павлова разговаряха с представители на Синдиката на служителите на затворите в България (ССЗБ). На срещата присъстваха заместник-главният директор на ГД „Изпълнение на наказанията“ старши комисар Цветан Цветков и комисар Надя Радковска, началник на отдел „Международно сътрудничество и обучение на персонала“.

Преминаването от един режим на работа в друг се осъществява плавно и поетапно. За реорганизацията по места няма срок, преди това се провеждат разговори с различните затвори за готовността на състава, категоричен бе министър Зарков. Той и екипът  редовно посещават местата за лишаване от свобода, където се водят разговари със служителите на място.

По рано зам. министър Πaвлoвa заяви,  чe „24-чacoвитe cмeни, зa ĸoитo тe пpeтeндиpaт дa пpoдължaт дa paбoтят,  ca изĸлючeниe oт пpaвилoтo. “ Имa изpични пpeпopъĸи oт мeждyнapoдни opгaнизaции peжимът нa paбoтa дa бъдe cтpyĸтypиpaн в 8- и 12-чacoви cмeни“, ĸaзa тя.  B Eвpoпa cмe eдинcтвeнaтa дъpжaвa, ĸoятo 24-часов режим на работа,  заяви  Πaвлoвa, ĸoятo ĸaзa oщe, чe 12-чacoвитe cмeни нямa дa бъдaт oтмeнeни.

Представителите на ръководството на ССЗБ и на териториални структури на организацията в страната потвърдиха заявеното по-рано намерение за провеждане на протест, съобщава Министерството на правосъдието. Синдикатът остава против промяната на работния график.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев иска доказателства от Марк Рюте за незаконно преминаване на границата ни срещу 50 евро

Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, …

Крум Зарков: Върху Изборния кодекс беше извършен погром, Марк Рюте трябва да внимава какво говори

Това беше един предизвестен погром над Изборния кодекс. Така правосъдният министър Крум Зарков анализара  пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.