Последни новини
Home / Законът / Под патронажа на президента се открива конференция „Тридесет години от присъединяването на България към ЕКПЧ“

Под патронажа на президента се открива конференция „Тридесет години от присъединяването на България към ЕКПЧ“

Defakto.bg

На 25 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще участва в конференция „Тридесет години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека“. Форумът се провежда под патронажа на държавния глава. На конференцията ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. По покана на президента Румен Радев за участие във форума в София пристига генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич.

Конференцията се организира по повод 30 години от членството на Република България в Съвета на Европа и от ратифицирането на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ) и поставя акцент върху ангажираността на българските институциите за защита на правата на човека и предизвикателствата пред България като страна по конвенцията.

От 9.30 часа в зала „София“ на Гранд хотел София, държавният глава Румен Радев ще открие конференцията. Встъпителни слова ще произнесат генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, министърът на правосъдието Крум Зарков и министърът на външните работи Николай Милков.

В конференцията ще участват още председателят на Конституционния съд Павлина Панова, българският съдия в Съда на Европейския съюз – Александър Арабаджиев, българският съдия в Европейския съд по правата на човека – Йонко Грозев,  министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, омбудсманът Диана Ковачева, представители на адвокатурата, на магистратски и правозащитни организации и университетски преподаватели.

 

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев иска доказателства от Марк Рюте за незаконно преминаване на границата ни срещу 50 евро

Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, …

Крум Зарков: Върху Изборния кодекс беше извършен погром, Марк Рюте трябва да внимава какво говори

Това беше един предизвестен погром над Изборния кодекс. Така правосъдният министър Крум Зарков анализара  пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.