Последни новини
Home / Законът / Съдът отхвърли молбата на Георги Семерджиев за по-лека мярка за неотклонение, остави го в ареста

Съдът отхвърли молбата на Георги Семерджиев за по-лека мярка за неотклонение, остави го в ареста

Defakto.bg
Софийският градски съд остави без уважение молбата на Георги Семерджиев за по-лека мярка за неотклонение. Към момента той е обвинен в 5 престъпления, не е изтекъл максималният срок за задържане от 8 месеца и всички законови основания да продължи мярката за неотклонение „задържане под стража“ са налице, мотивира се съдът.
Изготвените експертизи доказват в убедителна степен, че Семерджиев е автор на катастрофата от 5 юни  т.г., при която  бе oтнe т живoтa нa двe мoмичeтa.
Установено е, че в колата са намерени стоппалка, нож, маска, маратонка, смартфони, ключове като по всички тях има ДНК-материал от Семерджиев. Нараняванията по обвиняемия също в голяма степен могат да са причинени при настъпването на удара и при напускането на колата.
Експертизи установяват, че Семерджиев се е движел със 166 км. ч. при удара с таксито и че е употребил метаамфетамини.
Съдът приема, че има опасност той да се укрие, защото няма лична карта и живее на адрес, който не е бил известен на полицията, а и на два пъти е напускал местопроизшествията. Също така може да извърши друго престъпление, защото след като е получил присъда със споразумение, не е преосмислил поведението си на пътя.
Определението не е окончателно и подлежи на жалба и протест пред САС. В случай на такива, съдебното заседание е насрочено за 1 ноември, съобщи пресслужбата на СГС.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви рокади в ръководството на 7 от 9 районни управления на МВР в София като посочената причина не  бе осъществяван чадър над Семерджиев, а недостатъчно ефективна работа и липса на упражнен контрол в този и подобни случаи.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.