Последни новини
Home / Законът / В парламента ще изслушат финансовия министър за състоянието на държавния бюджет

В парламента ще изслушат финансовия министър за състоянието на държавния бюджет

Defakto.bg

На извънредно заседание във вторник парламентът ще избира Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и ще изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за изпълнението на бюджета и за финансирането на дефицита. Това е записно в програмата на заседанието.

Първа точка в дневния ред,  е проекторешение за избор на Временна комисия за проект на Правилник за организацията и дейността на 48-ото НС. Предвижда се тя да бъде  създадена на паритетен принцип и да се състои от 14 членове – по двама представители от всяка парламентарна група.

Втора точка предвижда изслушване на служебния министър на финансите Росица Велкова за изпълнението на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. по основните пера на бюджетните приходи и разходи.  От финансовия министър се иска да представи и проекта на служебното правителство за държавния бюджет за 2023 г., в това число тригодишната бюджетна прогноза. Вносители на предложението са Корнелия Нинова („БСП за България“) и група народни представители.

По предложение на ГЕРБ-СДС в дневния ред е включено и изслушване на министър  Велкова относно състоянието на финансирането на дефицита.

Преди първото заседание на 48-ото Народно събрание се състоя среща в парламента по инициатива на „БСП за България“ относно макрорамката на бюджета за 2023 г. и спешни мерки за подкрепа на домакинствата и бизнеса. На срещата се отзоваха  представители на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната“ и ДПС. Четирите формации се разбраха да изслушат в парламента служебния министър на финансите Росица Велкова за финансовото състояние в момента.

About De Fakto

Проверете също

Комисията „Божанов“ в НС изслушва Ивайла Бакалова и нейния съпруг Веселин Денков за посредничеството на брокера

Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около …

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.