Последни новини
Home / Без категория / Министър Зарков обсъди със служителите във Врачанския затвор преминаването на 12 – часов режим на работа

Министър Зарков обсъди със служителите във Врачанския затвор преминаването на 12 – часов режим на работа

Defakto.bg

 

Това е деветият затвор, който правосъдният министър и неговият екип посещават за времето на мандата на служебния кабинет. Снимки: Пресцентър на МП

Условията на труд на надзорно-охранителния състав, нагласите на служителите към готвените поетапни промени за смяна на работния режим в пенитенциарната система, както и условията на лишените от свобода – мъже и непълнолетни лица, бяха сред акцентите на посещението на министъра на правосъдието Крум Зарков в затвора-Враца.

На място министърът бе информиран, че лишените от свобода, настанени в корпуса на затвора и в затворническите общежития към него, са общо 424, общият брой на надзорно-охранителния състав – 217. Психолозите са четирима, инспекторите социална дейност и възпитателна работа – 15.

Трудът ви е много отговорен, каза на служителите министър Зарков. С ръководството на затвора той обсъди препоръките и настояването на Комитета против изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание към Съвета на Европа по повод работните смени на надзорно-охранителния състав.

Във Враца министър Зарков, ресорният заместник-министър Мария Павлова и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха Поправителния дом за непълнолетни младежи. Единственото място за лишаване от свобода на непълнолетни младежи в страната е преместен от Бойчиновци към Врачанския затвор през 2018 г.  В него към момента са настанени 12 момчета на възраст от 16 до 18 години. С тях се занимават 11 инспектор-педагози.

Министър Зарков провери на място и дейностите по изграждането на ново общежитие към затвора. То ще бъде с капацитет 250 лишени от свобода и ще отговаря на всички европейски изисквания. Строителните дейности по преустройството на съществуваща сграда, която е в непосредствена близост до корпуса на затвора, се финансират по Програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. По предварителни разчети, обектът трябва да е готов до средата на следващата година.

 

About De Fakto

Проверете също

Асоциацията на прокурорите в България отбеляза с прочуствени слова 25 години от създаването си

  В Съдебната палата в София се проведе тържествена конференция по повод 25 години от …

ВКС потвърди решение за контрабанда на хероин в особено големи размери през ГКПП „Капитан Андреево“

ВКС потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив по делото срещу Вахид Х. и Мохаммадали …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.