Последни новини
Home / Законът / ВКС приема заявления за участие в процедурата за избор на един член на КАК към Съдийската колегия

ВКС приема заявления за участие в процедурата за избор на един член на КАК към Съдийската колегия

Defakto.bg

До 18.11.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на един член на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия със специализация по гражданско право, съобщава съдът.

Съставът на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет включва четирима членове от квотата на действащите съдии, избрани по реда на чл. 37, ал. 5 от ЗСВ от Пленума на Върховния касационен съд – двама със специализация по гражданско право и двама със специализация по наказателно право.

Тъй като на 16.11.2022 г. изтича едногодишният срок, за който Диана Коледжикова – съдия в Софийския апелативен съд, е избрана да изпълнява задълженията на член на Комисията по атестирането и конкурсите, предстои провеждането на процедура по избор от Пленума на ВКС на един действащ съдия за неин член със специализация по гражданско право.

Затова до ръководителите на апелативните, окръжните и военните съдилища са изпратени писма относно възможността за подаване във Върховния касационен съд на заявления от съдиите за участие в процедурата в срок до 18.11.2022 г. включително.

Документите се подават лично, по пощата, по електронен път: [email protected], или по факс: 02/9883985. Към заявленията следва да се приложат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от ЗСВ. Кандидатите следва да отговарят и на критериите, предвидени във Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС.

 

About De Fakto

Проверете също

Правната комисия одобри на първо четене законопроекта за личния фалит

Правната комисия одобри на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите лица, добил популярност като …

Декларацията на „Продължаваме Промяната“ към служебния кабинет да внесе незабавно бюджет за 2023 г., не мина

С 86 гласа „за“, 127 „против“ и един „въздържал се“ парламентът отхвърли предложената декларация от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.