Последни новини
Home / Законът / Внучката, обвинена за убийството на Виолета Донева, иска да почете паметта на баба си, остава в ареста

Внучката, обвинена за убийството на Виолета Донева, иска да почете паметта на баба си, остава в ареста

Defakto.bg
Ивет Стайкова

Софийският градски съд определи мярка „Задържане под стража“ за Ивет Стайкова, обвинена в убийството  за убийството на актрисата Виолета Донева  в столичния квартал „Изток“. Съдът прие, че по делото са събрани достатъчно данни за авторство на престъплението, което се явява тежко и умишлено.

Защитата на  обвиняемата пледира, че  от 14-годишна употребява високорискови наркотични вещества и два пъти е лежала в психиатрично отделение, но въпреки това по делото няма психиатрична експертиза.
Съдът също констатира липсата на психиатрична експертиза, но в случая не разполага с правна възможност да назначи такава, без да бъде направено отделно искане от прокуратурата и делото да се гледа от разширен състав.
„Баба ми беше най-близката ми роднина, искам да почета паметта й и да продължа образованието си, защото то ми е най-важно“, казва пред съда обвиняемата, съобщава преслужбата на СГС.
Определението не е окончателно и подлежи на жалба и протест пред САС в 3-дневен срок.

Обвинената Ивет Стайкова в жестокото убийство на баба си – актрисата Виолета Донева, от 4 години системно употребява наркотици стана  ясно в Софийския градски съд. Виолета Донева се е грижила за 18-годишната Ивет Стайкова и  редовно е давала пари на момичето, се разбира  от разпита на свидетели.  По маратонките и дрехите на Ивет е намерена кръв от баба й.

Разследващите имат и записи от камери, на които се вижда как тийнейджърката излиза от блока, в който е извършено убийството. Домоуправителят на сградата пък намерил нож в тревата пред входа седмица след престъплението. Още не е ясно дали това е оръжието, с което е извършено убийството, посочиха от прокуратурата.

Седмица преди да убие баба си, в изблик на агресия 18-годишната Ивет е нападнала и ранила с нож в гърба приятеля си Виктор. Последните 2 месеца е настанявана 2 пъти в психиатрични заведения. Единият път бил, след като опитала да се самоубие – скочила върху релсите на метрото, а втори път след падане от строеж.

„Моля да ми дадете шанс за живот“, казва червенокосата ученичка пред съда.

About De Fakto

Проверете също

С две особени мнения Конституционният съд отхвърли искане на състав на ВАС срещу oтнетия лиценз на „Делта гард“

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд за установяване на противоконституционност …

ССБ уточнява: Пленумът на ВСС може да бъде заменен от извънредно Общо събрание на Съдебния и Прокурорския съвет

В допълнително становище на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България  по законопроекта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.