Последни новини
Home / Законът / Задържаният служител от Гранична полиция за подкуп, спешно е откаран в болницата на МВР (обновена)

Задържаният служител от Гранична полиция за подкуп, спешно е откаран в болницата на МВР (обновена)

Defakto.bg

Служителят на Гранична полиция Янко Серафимов, който беше задържан в петък с 2000 лева подкуп, е откаран по спешност в столичната МВР болница.

Това става  минути преди заседанието на Софийския градски съд, който трябваше да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

„Тъй като до 18 ч. не постъпи информация от МВР болница, СГС отложи за утре (15 ноември) от 11.30 ч. мярката на граничаря, обвинен в подкуп. Задържането му за 72 часа изтича утре следобяд“, съобщиха от съда.

Според Бойко Найденов, бивш шеф на следствието и и .ф. главен поркурор, сега адвокат на  Серафимов,  причината за влошеното здравословно състояние на клиента му , е прекомерната сила при задържането му. Той е бил ритан от полицейските служители и показно държан с белезници зад гърба му, седнал на уличен тротоар с часове, заяви Найденов.

Задържаният е работил в отдел „Технически сектор и въоръжение“, и е поискал парите от представител на фирма-доставчик на технически средства за охрана на границата. Те са били процент от стойността на обществена поръчка  за гранично оборудване.

Обвинението спрямо него е за приет подкуп в размер на 2 000 лв. от собственик и управител на фирма за това, че е организирал възлагането и изпълнението на обществена поръчка със същата фирма за снабдяване с GPS-и на граничните кучета.

„Той е началник сектор. Работи по тази поръчка. Искал е да му бъде платено, за да може да се постигне определен резултат и да спечели поръчката определено дружество. Работим, пак казвам, от няколко седмици по този случай активно с „Вътрешна сигурност“ и тук трябва да подчертая, че получихме необходимото съдействие от страна на прокуратурата“, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев след задържането в петък.

Банкнотите са били белязани и описани, а служителят на Гранична полиция  задържанза срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати

  Националното бюро за правна помощ (НБПП) е назначило представители на 9676 непридружени малолетни и …

ВКС е насрочил за разглеждане делото на Боян Расате, осъден за нападението срещу „Рейнбоу Хъб

  ВКС е насрочил за 08.12.2023 г., наказателно дело срещу Боян  Расате  за непристойни действия, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.