Десилава Петрова

Вчера сутринта четирима души с две коли атакуваха инкасо автомобила в подземния паркинг на „София ринг мол“. Нападателите бяха въоръжени и маскирани и избягаха с два автомобила с обявени за откраднати украински номера.

Разследващите не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали от тях, с цел по-бързо оттегляне. Така извършителите на обира може и да са шестима. Единият от автомобилите дори е бил спрян зад колона в подземния паркинг в столичния мол и така към него няма добра видимост от видеонаблюденито.

Задигната сума е над 1 милион лева, каза Петрова и уточни, че предстои точното изясняване на липсващите пари.

Прокуратурата е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите, но все още няма отговор дали са фалшиви или пък откраднати.

Двете коли бяха намерени запалени малко след обира и силно обгорени„, каза Петрова.

Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите вероятно са знаели маршрута на превозното средство.

Под  надзора на прокурор от Софийска градска прокуратура  от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)  провеждат активни действия по разследване на въоръжния  грабеж,  съобщи СГП.
Престъплението е извършено рано сутринта на 15 ноември  на паркинга на столичния  търговски център на Околовръстен път в  София.