Последни новини
Home / Законът / Министър Зарков: На национално съвещание: Реорганизацията на работното време в ГДИН дава резултати и ще продължи

Министър Зарков: На национално съвещание: Реорганизацията на работното време в ГДИН дава резултати и ще продължи

Defakto.bg

 

Имаме пълно доверие на вашия професионализъм и на служителите“. Това заяви министър Крум Зарков на национално съвещание с професионалното ръководство на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), всички 12 началници на затвори и ръководителите на 7-те Областни служби „Изпълнение на наказанията“, които контролират секторите „Арести“ и „Пробация“.   То се проведе в министерството в четвъртък,  присъства и ресорният заместник-министър Мария Павлова.

Основен фокус бе реорганизацията на работното време в местата за лишаване от свобода, включително с отчитане на досегашния опит. Масовото поетапно преминаване на 12-часови смени започна тази година. А в затвора Варна така се работи от 2018 г.

Министерството на правосъдието ще продължи с поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на затворите. Ще се съобразяваме с практическите затруднения по места, но съобразяване не означава отстъпление“, подчерта министър Зарков. Реорганизацията цели най-вече подобряване на качеството на работата и условията на труд, категоричен бе той.

Зам.-министър Павлова на свой ред напомни и че Комитетът против изтезанията към СЕ, който от години отправя препоръки в тази насока, вече изисква България да посочи конкретни срокове, в които 24-часовите смени ще бъдат премахнати.

На съвещанието бяха поставени и принципни въпроси за наказателната политика и генералните цели на лишаването от свобода.

 

About De Fakto

Проверете също

Правната комисия одобри на първо четене законопроекта за личния фалит

Правната комисия одобри на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите лица, добил популярност като …

Декларацията на „Продължаваме Промяната“ към служебния кабинет да внесе незабавно бюджет за 2023 г., не мина

С 86 гласа „за“, 127 „против“ и един „въздържал се“ парламентът отхвърли предложената декларация от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.