Последни новини
Home / Законът / Министър Зарков: На национално съвещание: Реорганизацията на работното време в ГДИН дава резултати и ще продължи

Министър Зарков: На национално съвещание: Реорганизацията на работното време в ГДИН дава резултати и ще продължи

Defakto.bg

 

Имаме пълно доверие на вашия професионализъм и на служителите“. Това заяви министър Крум Зарков на национално съвещание с професионалното ръководство на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН), всички 12 началници на затвори и ръководителите на 7-те Областни служби „Изпълнение на наказанията“, които контролират секторите „Арести“ и „Пробация“.   То се проведе в министерството в четвъртък,  присъства и ресорният заместник-министър Мария Павлова.

Основен фокус бе реорганизацията на работното време в местата за лишаване от свобода, включително с отчитане на досегашния опит. Масовото поетапно преминаване на 12-часови смени започна тази година. А в затвора Варна така се работи от 2018 г.

Министерството на правосъдието ще продължи с поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на затворите. Ще се съобразяваме с практическите затруднения по места, но съобразяване не означава отстъпление“, подчерта министър Зарков. Реорганизацията цели най-вече подобряване на качеството на работата и условията на труд, категоричен бе той.

Зам.-министър Павлова на свой ред напомни и че Комитетът против изтезанията към СЕ, който от години отправя препоръки в тази насока, вече изисква България да посочи конкретни срокове, в които 24-часовите смени ще бъдат премахнати.

На съвещанието бяха поставени и принципни въпроси за наказателната политика и генералните цели на лишаването от свобода.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.