Последни новини
Home / Законът / САС организира конференция: „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“,

САС организира конференция: „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“,

Defakto.bg

На 22 ноември 2022 г., по повод Деня на адвоката, тържествено ще бъде отбелязана и 125-годишнината от създаването на Софийска адвокатска колегия.

По този повод Софийски адвокатски съвет организира конференция на тема „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“, която ще се проведе на 22 ноември (вторник) в Гранд хотел „Астория“ (бивш хотел „Родина“) от 14.30 ч. до 18.00 ч., съобщава САС.

Работната част на конференцията ще започне с доклад на проф. д-р Веселин Методиев за ролята на адвокатите в изграждането институциите на новата българска държава след 1878 г. (Константин Стоилов, Димитър Греков) и с представяне на някои от най-значимите събития от историята на адвокатурата в периода до 1944 г. от доц. д.и.н. Евгени Йочев.

Специално внимание ще бъде отделено на ролята на адвокатите в юридическото образование и за развитието на правната наука у нас от университетските преподаватели и адвокати доц. Венцислав Петров, гл. ас. Тихомир Рачев и проф. чл. кор. Иван Русчев.

На предизвикателствата, с които се сблъскват днес българските адвокати при упражняването на професията ще се спре адвокат Даниела Доковска, носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ (огърлие) за заслуги в областта на образованието и науката.

 

About De Fakto

Проверете също

Правната комисия одобри на първо четене законопроекта за личния фалит

Правната комисия одобри на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите лица, добил популярност като …

Декларацията на „Продължаваме Промяната“ към служебния кабинет да внесе незабавно бюджет за 2023 г., не мина

С 86 гласа „за“, 127 „против“ и един „въздържал се“ парламентът отхвърли предложената декларация от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.