Последни новини
Home / Законът / САС организира конференция: „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“,

САС организира конференция: „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“,

Defakto.bg

На 22 ноември 2022 г., по повод Деня на адвоката, тържествено ще бъде отбелязана и 125-годишнината от създаването на Софийска адвокатска колегия.

По този повод Софийски адвокатски съвет организира конференция на тема „Значими събития и личности в историята на Софийска адвокатска колегия и адвокатурата“, която ще се проведе на 22 ноември (вторник) в Гранд хотел „Астория“ (бивш хотел „Родина“) от 14.30 ч. до 18.00 ч., съобщава САС.

Работната част на конференцията ще започне с доклад на проф. д-р Веселин Методиев за ролята на адвокатите в изграждането институциите на новата българска държава след 1878 г. (Константин Стоилов, Димитър Греков) и с представяне на някои от най-значимите събития от историята на адвокатурата в периода до 1944 г. от доц. д.и.н. Евгени Йочев.

Специално внимание ще бъде отделено на ролята на адвокатите в юридическото образование и за развитието на правната наука у нас от университетските преподаватели и адвокати доц. Венцислав Петров, гл. ас. Тихомир Рачев и проф. чл. кор. Иван Русчев.

На предизвикателствата, с които се сблъскват днес българските адвокати при упражняването на професията ще се спре адвокат Даниела Доковска, носител на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ (огърлие) за заслуги в областта на образованието и науката.

 

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството българи не разбират нуждата от промени в Конституцията, 74 на сто не одобряват смяна на националния празник

Мнозинството от българите не разбират нуждата от промени в Конституцията, а 95% нямат или имат …

С две особени мнения Конституционният съд отхвърли искане на състав на ВАС срещу oтнетия лиценз на „Делта гард“

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд за установяване на противоконституционност …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.