Последни новини
Home / Законът / Асоциацията на прокурорите с конференция по повод 25-та годишнина от основаването й

Асоциацията на прокурорите с конференция по повод 25-та годишнина от основаването й

Defakto.bg

В петък от  11.00 часа в Съдебната палата в р. София ще се проведе Тържествена конференция по повод 25-та годишнина от основаването на Асоциацията на прокурорите в България.

Гости на конференцията ще са членове на Конституционния съд и на Висшия съдебен съвет, председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, ръководството на Прокуратурата на Република България, директорът на Националния институт за правосъдието, представители на неправителствени организации и академичната общност.

В рамките на конференцията ще бъде представен филм за историята и развитието на съсловната организация. Ще бъдат презентирани и инициативите на Асоциацията на прокурорите в България, както и ролята й при отстояване на независимостта на магистратите.

„Един от най-големите проблеми в нашето общество е изкривената представа за ролята в прокуратурата. Наказателната репресия трябва да е последният метод за борба. Трябва да имаме действащи контролни органи. Отговорни са редица институции.“ Това мнение изрази  Владимир Николов, председател на  Асоциацията на прокурорите в България в предаването „Лице в Лице“ в четвъртък.

„Когато говорим за специализираното правосъдие, трябва да си отговорим на следния въпрос: „Това стъпка в правилната посока ли беше и отговаря ли на съвременните европейски тенденции?“. За да се борим със съвременната престъпност, са ни необходими специализирани средства. Това е тенденция в целия европейски и демократичен свят, във всички съвременни и развити правни системи“, каза още  Николов.

About De Fakto

Проверете също

Гешев: Закриването на спецправосъдието е национална трагедия, изгражда специализации в 28-те прокуратури в страната

Главният прокурор Иван Гешев инициира възстановяването на специализациите в 28-те прокуратури в страната.Целта е  да …

Съветът за криминологични изследвания набеляза три основни теми за 2023-а година

Съветът за криминологични изследвания (СКИ) проведе първото си заседание днес и набеляза три основни теми, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.