Последни новини
Home / Законът / За първи път департамент „Право“ на НБУ организира „Дни на административното правосъдие“ в университета

За първи път департамент „Право“ на НБУ организира „Дни на административното правосъдие“ в университета

Defakto.bg
За първи път Нов български университет организира  форум под надслов „Дни на административното правосъдие в НБУ“. Събитието ще се състои в периода 28 ноември – 1 декември 2022 г.
Тази първа по рода си проява на департамент „Право“ на Нов български университет включва провеждането на няколко инициативи, посветени на отбелязването на 100 години от основаването на Върховния административен съд на Република България и 15 години от създаването на 28 административни съдилища“, съобщиха  от  универсистета.  Предвидени са  три публични лекции за административното правосъдие,  дискусия за въвеждането на медиацията в административния съдебен процес, състезание по данъчно право и данъчен процес, симулативен административен процес, тренинг по административно правосъдие в областта на индустриалната собственост, студентска кръгла маса.
Изявени представители на съдийската общност и практика , както и авторитети в областта на административното правосъдие са откликнали на поканата на  Нов български университет за участите в инициативата.
Проектът има образователен характер и е насочен към обучаващите се студенти, като цели да повиши интереса им към административното правосъдие и спазването на принципа на върховенство на правото.   Той се реализира с финансовата подкрепа на Централния фонд за стратегическо развитие на Нов български университет, съобщават от университета.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.