Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Перник ръководи разследване на трудова злополука с двама загинали работници

Прокуратурата в Перник ръководи разследване на трудова злополука с двама загинали работници

Defakto.bg

     Окръжната прокуратура в Перник разследва трудовата злополука, при която загинаха двама работници. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, съобщи прокуратурата.

Инцидентът стана вчера в пернишкия квартал „Хумни дол”. При изкопни дейности за канализация, двама работници бяха затрупани от свляклата се земна маса, други двама бяха извадени и спасени. От прокуратурата съобщават, че на мястото на инцидента незабавно е извършен оглед и са иззети веществени доказателства.Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

    Престои внасяне на протокол за одобрението им от съда. Разпитани са свидетели. Назначено е изготвяне на съдебномедицински експертизи на пострадалите. Изискани са документи от дружеството изпълнител на изкопните работи. Възложени са оперативни действия за установяване на всички свидетели, относими към разкриването на деянието, и провеждане на разпити с тях, казва прокуратурата.

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните работи.

Разследването се извършва от следователи в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Перник.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.