Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев: Разпоредих да се активизира работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим децата

Иван Гешев: Разпоредих да се активизира работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим децата

Defakto.bg

 

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на  разпространението на наркотични вещества.

Разпоредил съм активизиране на работата по досъдебни производства в координация с МВР.  Прокуратурата от месеци извършва анализ на дела за разпространение на наркотици, особено около училищата, с оглед постигане на резултати, които българските граждани очакват – противодействие на престъпността и защита на сигурността, на нашите деца“, заяви главният прокурор Иван Гешев в изявление пред медиите.

В продължение на повече от месец се създава координация по места със структурите на МВР. Налице са притеснителни тенденции с разпространението на наркотиците, с управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици, които сериозно застрашават българските граждани, посочи главният прокурор. Създадена е организация за бързо и приоритетно разследване на случаи, по които днес, 07.12.2022 г., МВР извършва проверки с цел разкриване на престъпления.

В координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотични вещества по дела, разследвани и  от полицаи, и от следователи“, казва  главният прокурор.

В рамките на следващите дни прокуратурата ще представи информация за резултатите от Специализираната операция на територията на страната.

Дали някой представител на институция в държавата харесва или не харесва този, който стои начело на прокуратурата, това не интересува гражданите. Основната цел е взаимодействието на институциите за защита на сигурността на гражданите„,  отбелязва главният прокурор.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.