Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата е иззела над 10 хиляди дози наркотици и обвинила над 400 души в хода на операция „Бяло“

Прокуратурата е иззела над 10 хиляди дози наркотици и обвинила над 400 души в хода на операция „Бяло“

Defakto.bg

В операцията „Бяло“ бяха иззети над 10 хиляди дози наркотици, като палитрата е разнообразна – марихуана, кокаин, метамфетамини и дизайнерска доза. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Това са вероятно и над 10 хиляди дрогирани шофьори, които са потенциални убийци по българските пътища“, каза тя. Добави, че:  „Прокуратурата се подготвя за тази акция повече от месец. Резултатите надхвърлиха очакванията ни. В качеството на обвиняеми са над 400 лица, 254 са досъдебните производства, а над 300 адреса в цялата страна са претърсени. Над 10 хиляди дози са иззетите наркотици. В автомобил бяха намерени над 100 дози и 2700 стръка марихуана“

Открити са над 10 оранжерии за отглеждане на наркотици. Наркомафията не трябва да бъде спокойна. Акцията продължава и това е начинът да се преборим за нашите деца, стана ясно от думите на Милева.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров допълни, че над 1500 са претърсените училища и райони около тях, над 1400 заведения. По време на акцията са установени и други престъпния – незаконно притежание на оръжие, кражби.

По време на действията по разследването, станахме свидетели как беше задържан 17-годишен ученик, който продаваше дрога на своите съученици за 50 лв. на едно хапче. Затова сме тук с колегите от МВР, надяваме се нашата съвместна дейност да продължи, защото общият враг е престъпността и нашата отговорност е обща„, каза още Сийка Милева

Когато усилията са съвместни, и резултатите са добри, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той съобщи, че са проверени над 1500 училища и райони около училища, над 1600 заведения, наркосборища и др.
„Установени са и други престъпления, свързани с незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси, крадени вещи“, добави главният секретар на МВР.
Сийка Милева и Петър Тодоров обявиха, че и в бъдеще общите усилия на прокуратурата и МВР за противодействие на разпространението на наркотици ще продължат. „Наркомафията изобщо не трябва да бъде спокойна“, каза говорителят на главния прокурор.

About De Fakto

Проверете също

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Невена Зартова: Чувствам се застрашена не от двата кръга, а от действията на горестоящата прокуратура и на г-н Сарафов

Нещата в съдебната система не са притеснителни, те са зловещи Проблемът в съдебната система е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.