Последни новини
Home / Законът / СГС остави в ареста десетима от задържаните за разпространение на наркотици и каналджийство

СГС остави в ареста десетима от задържаните за разпространение на наркотици и каналджийство

Defakto.bg

  Софийски градски съд (СГС) наложи  „задържане под стража“ на  петима  обвиняеми в  различни производства за разпространение на наркотици в значителни количества и различни по вид, задържани при операция „Бяло“.  Съдът приема, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, както и укриване, поради което определи най-тежката мярка за неотклонение.

СГС взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо 5 лица, обвинени за ръководство и участие в организирана престъпна група, създадена за противозаконно подпомагане за преминаване на държавната граница на РБългария, за пребиваване и преминаване през нейната територия на чужди граждани.

Приети са доводите на прокуратурата, че  в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до  обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на престъплението, за което са привлечени  към отговорност.  Спрямо Д. Г. съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“ заради обстоятелството, че е  единствент родител, който полага грижи за малолетното си дете и предвид здравословното му състояние – хронично заболяване.

           Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

При съвместна операция на МВР и прокуратурата тази седмица в цялата страна бяха задържани 400 души и бяха открити над 10 000 дози наркотици. Над 250 бяха образуваните досъдебни производства

При акцията срещу разпространението на дрога бяха разкрити две оранжерии за марихуана в села близо до София.  Прокуратурата и МВР обявиха, че съвместната им акция срещу наркоразпространението продължава без краен срок.

About De Fakto

Проверете също

След 14 г. приеха правилата за независимо разследване на главния прокурор, предложени от правителството (обновена)

На първо четене Народното събрание прие промените в НПК,  с които се въвежда механизъм за …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.