Последни новини
Home / Законът / Министерството на правосъдието съдейства за строежа на Съдебна палата във Варна, заяви министър Зарков

Министерството на правосъдието съдейства за строежа на Съдебна палата във Варна, заяви министър Зарков

Defakto.bg

След получаване на окончателно и допълнено искане от страна на Висшия съдебен съвет (ВСС), Министерството на правосъдието ще предприеме незабавни действия пред областния управител на Варна за предоставяне на терен, на който да бъде построена Съдебна палата в града. Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков отговори на  парламентарно питане на  депутата от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев.

Варна е единственият апелативен район, който няма Съдебна палата, посочи Балачев. „В началото на 21 век бе направен опит за построяване на такава палата „но поради неправилно избрано място“ този проект бе прекратен. През последните седем-осем години с помощта на местната власт се заговори за нов проект, който да бъде изграден на терен собственост на МП, по известен като „Цирковата площадка“, обясни още депутатът.

От думите му се ръзбра, че към  настоящия момент с активното съдействие на Община Варна подробният устройствен план влезе в сила и няма никакви пречки за започване на проектиране и строителство на така желаната от варненци  Съдебна палата.

Министерството на правосъдието е извършило всички необходими действия към момента, обясни министър Зарков. След получаване на окончателно и допълнено искане от страна на Висшия съдебен съвет (ВСС), Министерството на правосъдието ще предприеме незабавни действия пред областния управител на Варна за предоставяне на терен, на който да бъде построена Съдебна палата в града.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.