Последни новини
Home / Законът / Прокурори от Пловдив разясниха на ученици опасностите в интернет

Прокурори от Пловдив разясниха на ученици опасностите в интернет

Defakto.bg

Даниела Андреева и Димитринка Русинова, прокурори от Районна прокуратура-Пловдив, изнесоха вчера открит урок пред всички ученици от 11 клас от СУ „Свети княз Борис I“ в гр. Асеновград.  Те се срещнаха с гимназистите в часа на класния ръководител в присъствието на преподаватели от учебното заведение.

Темите, по които прокурорите говориха, бяха за професията на магистрата, правата и задълженията на гражданите, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотични вещества, наказанията за държането им, недопустимите прояви на агресия в училище и др. Даниела Андреева и Димитринка Русинова разказаха и какви са последствията при шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. Те  посъветваха учениците да споделят своите проблеми и притеснения първо с родителите и учителите си, за да получат най-добър съвет и помощ.

Гимназистите задаваха въпроси при обсъждането на темата за опасностите от употребата на наркотични вещества. Те дадоха пример с героиня от игрален филм, която е била зависима от хероина, а след това се е отказала от употребата, което променило живота й.

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив ще гостуват с открити уроци по същите теми и в останалите училища в гр. Асеновград. Те се срещат с ученици от различни класове от Пловдив и областта в рамките на Образователната програма на Районна прокуратура-Пловдив – „Заедно в час по етика и право“, която се провежда вече няколко години.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.