Последни новини
Home / Законът / Съдът насрочи делото за убийство на 33-годишната Евгения, по което обвиняеми са съпругът и свекъра й

Съдът насрочи делото за убийство на 33-годишната Евгения, по което обвиняеми са съпругът и свекъра й

Defakto.bg
Преди разпоредителното заседание близки и приятели на Евгения се събраха пред Съдебната палата в София. Те поискаха  справедлива присъда за убийството на младата жена –  доживотен затвор за извършителите. Сред тях бе и майка й Капка Чорбанова. По-късно в съдебната зала по време на почивката тя се обърна към бившия си сват: „Защо не ме погледнеш, защо мълчиш, как ще преживее детето, че баща му е убил майка му…“

Състав на Софийския градски съд отхвърли искането на защитата за връщане на делото  за убийството  на 33-годишната Евгения Владимирова и го насрочи за разглеждане по същество за януари и март.  Това стана ясно на разпоредителното заседание, на което присъстваха обвиняемите  Орлин Владимиров, нейн съпруг (на снимката) и баща му Пламен Владимиров.

Преди месец  Софийска градска прокуратура им повдигна обвинение за убийство, след като  тялото на младата жена бе открито в куфар във водоем до София.  Тя изчезна през октомври, а тялото ѝ беше намерено през ноември миналата година. За убийството са обвинени мъжът на Евгения – Орлин и баща му Пламен, който, според разследващите, е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението.

Подсъдимият Орлин Владимиров се яви под стража в съда.  Баща му е   обвинен като помагач за извършване и прикриване на престъплението.

Съдебният състав с председател съдия Вера Чочкова отхвърли и искането на защитата – адвокатите Марковски и Михалков, процесът да се гледа при закрити врати, тъй като според тях медийната публичност за фактите и обстоятелството създавала предварителни нагласи в обществото.

Отхвърлено беше искането за промяна в по-лека мярката за неотклонение на Орлин Владимиров, който е под стража.  Баща му Пламен преди два месеца беше освободен под парична гаранция от 5 хил. лв.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.