Последни новини
Home / Законът / Гешев награждава граждани, оказали помощ при тежки инциденти, прокурори и следователи за добра работа

Гешев награждава граждани, оказали помощ при тежки инциденти, прокурори и следователи за добра работа

Defakto.bg

 

 

На официална церемония в Съдебната палата в София главният прокурор Иван Гешев награди трима граждани, оказали помощ на пострадали при два тежки транспортни инцидента. Старши инспектор Върбан Петков от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Варна, Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев получиха плакети „За заслуги“ на Прокуратурата на Република България (ПРБ), съобщи пресслужбата на ПРБ.

Награждавам трима големи българи за нещо, което рядко се случва – да помагаш на другите. Това е рядкост във времена, в които омразата струи отвсякъде. Доброто трябва да се награждава, да се поощрява и да се гордеем, че такива хора са между нас, че продължава да има такива българи“, заявява главният прокурор.

Старши инспектор Върбан Петков е оказал помощ и е предотвратил ситуация с жертви при пожар във влак край Каспичан на  3 ноември 2022 г., а Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев са се притекли на помощ при пътнотранспортното произшествие с автобус близо до село Младиново на 11 декември 2022 г.

По време на церемонията са  наградени  прокурори, и следователи, отличили се с работата си по обществено значими случаи през годината.

За проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения заместник главният прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов получи кортик на Прокуратурата на Република България За заслуга“.

Благодаря за високата оценка, това е оценка и за работата на всички следователи в НСлС“, казва Борислав Сарафов и подчерта високия професионализъм на екипа, с който работи.

Плакети „За заслуга“ за всеотдайната им работа през годината получиха и заместник главните прокурори Красимира Филипова, Даниела Машева, Пламена Цветанова и Десислава Пиронева. С награда е отличена и Сийка Милева, говорител на главния прокурор и прокурор във ВКП.

Гешев е връчил  колективна награда на магистратите от отдел 6 на Софийска градска прокуратура (СГП). „Вие знаете колко усилия ви е струвало да се приемат делата на закритата Специализирана прокуратура в много кратки срокове и да не нарушим закона. Знаете, че законът бе приет в рамките на дни, не уреждаше почти нищо и отваряше редица проблеми, които се наложи да се решават в движение. Доказахме, че заедно можем да минем през неща, които се смятаха за невъзможни. Показахме, че въпреки политическия натиск работим в интерес на хората, че сме екип и това ще продължи“, казва главният прокурор.

Награди за отлично изпълнение на служебните задължения – плакет „Прокуратура на Република България“, „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“ и отличие „Служебна Благодарност“, са получили прокурори от Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура (СГП), от окръжни прокуратури в страната, от военните прокуратури, както и следователи от НСлС, от сектор 04 „Специализиран“ към СГП, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе.

 

About De Fakto

Проверете също

Дебътът за НПК в парламента: Малко право, невежество, компенсирано с обиди и политическо надговаряне

Депутатите  започнаха отново  обсъждането на законопроектите за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, сред които са и …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.