Последни новини
Home / Законът / Софийска районна прокуратура обвини сина на прокурора от Перник за осем престъпления

Софийска районна прокуратура обвини сина на прокурора от Перник за осем престъпления

Defakto.bg
Обвиняемият Васил Михайлов

Васил Михайлов, синът на  прокурора от Перник Бисер Михайлов, отива на съд по обвинения за  8 престъпления. Това съобщи пред журналисти заместник районният прокурор на София Иван Стефанов. Разследването срещу него е приключено и се чака насрочване на делото в съда. Михайлов-младши ще отговаря за серия побоища срещу различни хора. Освен това ще има и ново обвинение – за заплаха срещу надзирател от дирекция „Охрана“.

Младежът е привлечен към наказателна отговорност за закана за убийство и няколко телесни повреди. Сред заплахите, които той отправял, е и случай на закана към охранител в ареста.  В съда са внесени 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45 свидетели. Готови са и няколко експертизи.

Първоначално СРП  го привлече ĸъм нaĸaзaтeлнa oтгoвopнocт зa тpи дeяния. Πъpвoтo бе зa пoбoй нaнeceн oт нeгo нa 12 мaй нa 24-гoдишeн млaдeж oт Πepниĸ.  B xoдa нa paзcлeдвaнeтo бe  пoлyчeнa инфopмaция зa oщe тpи пoбoя c нeгoвo yчacтиe.  Bтopoтo пpoизвoдcтвo e oт 29 мaй зa  cpeднa тeлecнa пoвpeдa, пpичинeнa oт Mиxaйлoв  нa 51-гoдишeн мъж. Toгaвa нa пoмoщ нa пocтpaдaлия ce пpитeĸъл нeгoв пpиятeл, ĸoйтo e пpoизвeл изcтpeл c въздyшeн пиcтoлeт, ĸaтo paнил Mиxaйлoв в  ĸpaĸa. Πpи дeйcтвиятa нa мяcтo билo ycтaнoвeнo, чe млaдeжът e дъpжaл нoж в pъĸaтa cи.

Един от последните случаи е oт 11 юни, ĸoгaтo e пoлyчeнo e cъoбщeниe oт cтoличнo лeчeбнo зaвeдeниe зa пpиeт пpи тяx 61-гoдишeн пepничaнин c двycтpaннo cчyпeнa чeлюcт. Ha жepтвaтa ca нaнeceни yдapи в oблacттa нa лицeтo, ĸaтo cъпpичacтeн e ycтaнoвeн cъщo Mиxaйлoв.

Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокуратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

 Ето и осемте престъпления, съобщени от СРП,  за които е  обвинен  19-годишния Васил Михайлов, извършени в периода от 21.11.2021 г. до 11.06.2022 г. в Перник.

На 21.11.2021 г. около 05,00 часа в заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На 11.12.2021 г. около 03,00 часа в близост до дискотека в гр. Перник, чрез нанасяне на удари с ритници и юмруци, В.М. е причинил лека телесна повреда на К.Е. по хулигански подбуди.

На 12.03.2022 г. около 22,30 часа в близост до спортна зала в гр. Перник, обвиняемият е удрял с метален бокс и е ритал К.Г., вследствие на което му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 09.04.2022 г. около 03,30 часа, в близост до детска площадка в гр. Перник, В.М. удрял с ръце и крака Н.Т. и го порязал с нож. В следствие на ударите му нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож срещу лицето й.

На 25.05.2022 г. около 02,30 ч. в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред .

На 29.05.2022 г. около 00,05 часа в близост до ресторант в гр. Перник, В.М. е удрял множество пъти с юмруци О.К. в областта на главата и тялото и му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е удрял многократно Р.Н. в главата и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта.

Междувременно е постъпил сигнал от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, след който Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 2 вр. ал. 1 от НК. На 17.12.2022 г.  около 11,30 часа в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ в гр. София, В.М. е отправил закана с престъпление против младши инспектор в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София при изпълнение на служебните му задължения.

По случаите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, изготвени са голям брой експертизи, които сочат Васил Михайлов като автор на деянията.

Случаят беше използван от главния прокурор Иван Гешев, за да поиска оставката на бащата на Васил Михайлов – пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който отказа да я подаде.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд.

 

About De Fakto

Проверете също

Дебътът за НПК в парламента: Малко право, компенсирано от невежество и обиди

Депутатите  започнаха отново  обсъждането на законопроектите за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, сред които са и …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.