Последни новини
Home / Законът / До 16 януари ВКС приема заявления за участие в избора на 1 член в Комисията по атестирането и конкурсите към СК

До 16 януари ВКС приема заявления за участие в избора на 1 член в Комисията по атестирането и конкурсите към СК

Defakto.bg

За попълване на състава на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) предстои провеждането на процедура по избор от Пленума на Върховния касационен съд (ВКС) на един действащ съдия за неин член със специализация по гражданско право, съобщава ВКС.

Съставът на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет включва четирима членове от квотата на действащите съдии, избрани по реда на чл. 37, ал. 5 от ЗСВ от Пленума на Върховния касационен съд – двама със специализация по гражданско право и двама със специализация по наказателно право.

Към настоящия момент квотата на гражданските съдии в състава на Комисията, избрани от Пленума на ВКС, е непопълнена поради изтекъл мандат на един от двамата членове.

Затова до ръководителите на апелативните, окръжните и военните съдилища са изпратени писма относно възможността за подаване във Върховния касационен съд на заявления от съдиите за участие в процедурата в срок до 16.01.2023 г. включително.

Към заявленията трябва да се приложат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от ЗСВ. Кандидатите следва да отговарят и на критериите, предвидени във Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС. На членовете на КАК е предоставена възможност да участват дистанционно в провеждането на заседанията.

Документите се подават лично, по пощата, по електронен път: [email protected], или по факс: 02/9883985.

 

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Зам. министър Емил Дечев: Ако няма воля за независимо разследване на главния прокурор, очевидно има зависимости

Очевидно има зависимости между тези, които могат да направят промените, които да доведат до създаване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.