Последни новини
Home / Законът / Започва изграждането на първото преходно отделение към затвор в България

Започва изграждането на първото преходно отделение към затвор в България

Defakto.bg

Министърът на правосъдието Крум Зарков ще даде началото на строителни дейности, с които ще започне изграждането на първото у нас преходно отделение – т.нар. half way house. То ще се обособи в затворническото общежитие от открит тип „Строител“ към затвора в Бургас, съобщиха от МП.

Мероприятието ще се проведе в петък, 13 януари 2023 г, от 11.00 ч. в общежитието, което е в непосредствена близост до затвора в Бургас.

Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

Инвестиционният проект предвижда да бъде извършен ремонт и преустройство на съществуваща сграда, която към момента функционира като затворническо общежитие и изграждане на нова, която да включва преходно отделение (half way house), административна част и лавка за лишените от свобода. Целта на новото преходно отделение е в него лишените от свобода да се подготвят за включване в обществото след освобождаването им от затвора.

На събитието ще присъстват още заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на проекта комисар Нина Главчовска, началникът на затвора-Бургас ст. комисар Янчо Желев и др.

 

About De Fakto

Проверете също

Парламентът прие на първо четене правилата за независимо разследване на главния прокурор, предложени от правителството

Дебатът за НПК в НС: Малко право, компенсирано с невежество и обиди На първо четене …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.