Последни новини
Home / Законът / Съдийската колегия на ВСС обяви процедура за избор на 9 председатели на съдилища в страната

Съдийската колегия на ВСС обяви процедура за избор на 9 председатели на съдилища в страната

Defakto.bg

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедури за избор на административни ръководители в 9 съдилища, в които длъжността е свободна. Това са районните съдилища в Казанлък, Берковица, Ихтиман, Каварна, Луковит, Мадан, Мездра, Оряхово и Тервел. Предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт могат да се правят в едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“, съобщават от ВСС .  Документите се подават в администрацията на Висшия съдебен съвет, по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на ВСС – [email protected], или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на ВСС – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12.

Решението на колегията ще бъде обнародвано в „Държавен вестник“ и публикувано на интернет сайта на ВСС.

Съдийската колегия определи и дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в две процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт. На 07.02.2023 г. ще бъде изслушан единственият кандидат за поста в Районен съд – Пазарджик, а на 14.02.2023 г. – двамата кандидати за председател на Окръжен съд – Русе.

Колегията  премести Полина Богданова-Кучева – съдия в Административен съд – София-област, на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град, и Георги Николов – съдия в Административен съд – София-град, на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-област, считано от датата на встъпване в длъжност. На преместените магистрати е възложено да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му. То е прието във връзка с молба на двамата магистрати.

About De Fakto

Проверете също

Парламентът прие на първо четене правилата за независимо разследване на главния прокурор, предложени от правителството

На първо четене Народното събрание прие промените в НПК,  с които се въвежда механизъм за …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.