Последни новини
Home / Гостува ни / Американски съдия глоби Доналд Тръмп с $1 милион за злоупотреба със съда и ненужно дело срещу Хилари Клинтън

Американски съдия глоби Доналд Тръмп с $1 милион за злоупотреба със съда и ненужно дело срещу Хилари Клинтън

Defakto.bg

Американски федерален съдия осъди бившия президент Доналд Тръмп и адвокатката му на глоба от близо един милион долара, защото са започнали ненужно дело срещу Хилари Клинтън, обвинявайки я в опит за измама на президентските избори през 2016 г., предадоха световните агенции, съобищ БТА.

Съдията Джон Мидълбрукс прецени, че републиканският милиардер, който се надява да се върне в Белия дом през 2024 г., е злоупотребил със съда, като е поискал да бъде започнато дело срещу Клинтън.

Искането за започване на дело бе отхвърлено от съдията Мидълбрукс миналата година. Според жалбата на Тръмп, внесена от адвокатката му срещу Клинтън, тя и други лица са опитали да убедят обществеността, че предизборният екип на Доналд Тръмп е работил в съглашателство с Русия. Бившият президент е искал 70 милиона долара обезщетение от бившата си противничка в битката за президентския пост, която той в крайна сметка победи през ноември 2016 г.

Според съдията Мидълбрукс подобна жалба изобщо не е трябвало да бъде подавана. Още от началото й е било ясно, че в подкрепа на нея няма доказателства и никой разумен адвокат не би я депозирал, смята съдията. Жалбата е била внесена с политическа цел, добави той.

Сега Тръмп и адвокатката му Алина Хаба ще трябва да платят близо 1 милиона долара за покриване на съдебните разходи на противниковата страна по делото.

Според съдията Мидълбрукс Тръмп е използвал на няколко пъти съдилищата, за да отмъсти на своите политически противници. Съдията освен това добави, че Тръмп е специалист в отклоняването за свои стратегически цели на съдебните процеси и не може да бъде смятан за пледиращ, който следва сляпо съветите на адвоката си, тъй като осъзнава напълно последиците от действията си.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.