Последни новини
Home / Законът / Посланик Херо Мустафа: Истинската реформа ще се случи само, ако има реформа в съдебния сектор, и в прокуратурата

Посланик Херо Мустафа: Истинската реформа ще се случи само, ако има реформа в съдебния сектор, и в прокуратурата

Defakto.bg
Посланик Херо Мустафа

Стоим зад санкциите, които наложихме. Те са само един способ от многото усилия, по които работим заедно в опит да се борим с корупцията, да укрепим върховенството на закона. Така посланик Херо Мустафа  коментира и наложените върху български граждани санкции по закона „Магнитскив интервю пред БТВ.

Истинската реформа винаги трябва да бъде извършвана от българи, заяви тя.

Ще се върна отново на реформите, които са възможни още сега, дори в този парламент, да бъде приет този законопроект (за независимото разследване на главния прокурор б.р.) и да бъде изпълнена съдебната реформа. Това може да бъде направено само от българи. Знам, че е трудно да се бориш с корупцията„, добави тя.

„В България олигарсите имат свръхсилна позиция. Те получават власт от политици, задържат я, използвайки икономическите си способности, след което правят всичко възможно, използвайки тези икономически средства, да изчистят имиджа си. Истинската реформа ще се случи единствено и само, когато има реформа и изпълнение и в съдебния сектор, и в прокуратурата“, отбеляза посланик  Мустафа.

В събота  президентът Румен Радев  обвърза разпускането на 48-то с волята му да приеме  няколко важни закона по ПВУ.  Ако депутатите покажат, че имат воля да приемат закона за отговорността на главния прокурор, президентът ще им даде време да го приемат, категоричен бе  служебният правосъден министър Крум Зарков.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.