Последни новини
Home / Законът / Десислава Атанасова: Депутатите от ГЕРБ държат законопроекта за гл. прокурор да се разгледа в зала, но символично

Десислава Атанасова: Депутатите от ГЕРБ държат законопроекта за гл. прокурор да се разгледа в зала, но символично

Defakto.bg

Съдебната реформа и законите за Плана за възстановяване и устойчивост са приоритетите на ГЕРБ-СДС до края на 48-ия парламент. Това обясни  шефката на групата Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

Прогнозите ѝ са че парламентът ще работи последно другата седмица.  До тогава от ГЕРБ-СДС са си поставили като приоритет част от законите, нужни за съдебна реформа – борба с корупцията и защита на гражданите, подаващи сигнали, както и законите, необходими за Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи в.  „24 часа“.

Тя обявява още,   че от групата на ГЕРБ-СДС държат законопроектът за главния прокурор също да бъде разгледан в зала.  Пред  „Дневник“ Атанасова уточнява, че законопроектът би могъл да влезе на първо четене в пленарна зала тази седмица, за да се „вземе политически кредит от всички партии“, но едва ли ще бъде приет окончателно преди разпускането на Народното събрание.
  След като веднъж гласуването на законопроектите в правна комисия беше отложено по искане на ГЕРБ, миналата седмица депутатите успяха да приемат законопроекта на първо четене в комисия, но дадоха да се разбере, че това е  по-скоро символичен акт.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Михаил Екимджиев: В правовите държави авторитетът и доверието към съда се градят и отстояват от самите съдии.

Становището на ВКС за противоконституционност на проекта за промени в НПК, предвиждащ контрол над главния …

ВАдС се разграничи от критиката на адв. Михаил Екимджиев за работата на върховните съдилища

Във връзка с публично изразеното от адвокат Михаил Екимджиев становище относно работата на Върховния касационен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.