Последни новини
Home / Законът / Прокурорска колегия обяви конкурс за 19 длъжности „младши прокурор“ и 15 за „младши следовател“

Прокурорска колегия обяви конкурс за 19 длъжности „младши прокурор“ и 15 за „младши следовател“

Defakto.bg

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обявиконкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури, по 1 в районните прокуратури в градовете Костинброд, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Варна, Добрич, Бургас, Сливен и Ямбол, 2 длъжности в Районна прокуратура – Благоевград и 5 в Софийска районна прокуратура.

Колегията обяви конкурс за заемане на 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, по 1 в Окръжните следствени отдели в Окръжните прокуратури в градовете Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Силистра, Бургас и Сливен, 2 длъжности в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Благоевград и 4 в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.

В 14-дневен срок от датата на обнародването на обявите в „Държавен вестник“, кандидатите подават заявленията и приложените към тях документи лично или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет. При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат, съобщава ВСС.

Допълнителна информация ще бъде публикувана на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Конкурсни процедури“.

Обявяването на двата конкурса е след единодушното приемане на извършеното планиране за календарната 2023 г., като на основание чл. 179 от ЗСВ, Колегията обяви 44 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 34 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, и планира на основание чл. 177 от ЗСВ, 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури.

Преди това Пленумът на Висшия съдебен съвет съкрати по една свободна длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд – Велико Търново и в Окръжен съд – Русе, и разкри същите в Окръжен съд – Стара Загора, и в Софийски градски съд, считано от датата на вземане на решението.

Пленумът на ВСС съкрати на същите основания една длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд – Бургас, която е разкрита в Софийски градски съд, считано от датата на освобождаване на една от двете длъжности „младши съдия“ в ОС – Бургас с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2023 г.

Оптимизацията на длъжностите „младши съдия“ в окръжните съдилища е свързана с предстоящото обявяване на конкурс през 2023 г.

About De Fakto

Проверете също

Мария Павлова, зам. главен прокурор ще ръководи общо звено срещу изборни нарушения

  Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и …

Обреченият избор на 11 – те от професионалната квота на съдии, прокурори и следователи

Миналата седмица Koнcтитyциoнният cъд  отклони искането на бившия главен прокурор Иван Гешев срещу „анулирания“ избор …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.