Последни новини
Home / Законът / Прокурорска колегия обяви конкурс за 19 длъжности „младши прокурор“ и 15 за „младши следовател“

Прокурорска колегия обяви конкурс за 19 длъжности „младши прокурор“ и 15 за „младши следовател“

Defakto.bg

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обявиконкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури, по 1 в районните прокуратури в градовете Костинброд, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Варна, Добрич, Бургас, Сливен и Ямбол, 2 длъжности в Районна прокуратура – Благоевград и 5 в Софийска районна прокуратура.

Колегията обяви конкурс за заемане на 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, по 1 в Окръжните следствени отдели в Окръжните прокуратури в градовете Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Силистра, Бургас и Сливен, 2 длъжности в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Благоевград и 4 в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.

В 14-дневен срок от датата на обнародването на обявите в „Държавен вестник“, кандидатите подават заявленията и приложените към тях документи лично или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет. При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат, съобщава ВСС.

Допълнителна информация ще бъде публикувана на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Конкурсни процедури“.

Обявяването на двата конкурса е след единодушното приемане на извършеното планиране за календарната 2023 г., като на основание чл. 179 от ЗСВ, Колегията обяви 44 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 34 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, и планира на основание чл. 177 от ЗСВ, 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури.

Преди това Пленумът на Висшия съдебен съвет съкрати по една свободна длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд – Велико Търново и в Окръжен съд – Русе, и разкри същите в Окръжен съд – Стара Загора, и в Софийски градски съд, считано от датата на вземане на решението.

Пленумът на ВСС съкрати на същите основания една длъжност „младши съдия“ в Окръжен съд – Бургас, която е разкрита в Софийски градски съд, считано от датата на освобождаване на една от двете длъжности „младши съдия“ в ОС – Бургас с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ през 2023 г.

Оптимизацията на длъжностите „младши съдия“ в окръжните съдилища е свързана с предстоящото обявяване на конкурс през 2023 г.

About De Fakto

Проверете също

Парламентът прие на първо четене правилата за независимо разследване на главния прокурор, предложени от правителството

Дебатът за НПК в НС: Малко право, компенсирано с невежество и обиди На първо четене …

СЕС: Събирането на биометрични и генетични данни от всяко обвиняемо лице, противоречи на защитата на личните данни

Системното събиране за полицейска регистрация на биометрични и генетични данни от всяко лице, привлечено като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.