Последни новини
Home / Законът / Полицаят, обвинен за убийството на Иван Владимиров, остава в ареста

Полицаят, обвинен за убийството на Иван Владимиров, остава в ареста

Defakto.bg

Съдът остави в ареста бившия полицай Румен Тонев, обвинен в умишленото убийство на психолога Иван Владимиров – Нав на столичната улица “Черковна”.

Румен Тонев, обвинен за убийството на психолога Иван Владимиров, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Владимиров бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари вечерта.

Прокуратурата настоя, че ако е на свобода, мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът се съгласи с тези доводи.

Защитата поиска мъжът да бъде пуснат на свобода, защото е болен и това се доказва от епикризи. Освен това трябва да се грижи за болната си майка. За неконтролируемите му емоции има обяснение, посочи адвокатът му.

Мъжът е стрелял с пистолет “Байкал”, беше посочено в съдебната зала. Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си е реабилитиран.

Тонев отказва да дава обяснения за случилото се. Свидетел разказва, че в нощта на инцидента е чул силен шум, като от изстрел. Затова слязъл да види какво става и видял Румен Тонев да излиза от мазетата на блока. Бившият полицай казал, че “Иван се опитал го убие с метален предмет”. Това било причина да извади пистолета си и да стреля.

Във входа на блока е намерена гилза. Има и доказателства, че тялото е премествано. Бившият полицай засега отказва да даде материал за ДНК експертиза, съобщава БТА.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.