Последни новини
Home / Без категория / In memoriam: Почина проф. д-р Йордан Айдаров, един от ярките представители на криминологията у нас

In memoriam: Почина проф. д-р Йордан Айдаров, един от ярките представители на криминологията у нас

Defakto.bg

 

запалена свещ

Напусна ни професор Йордан Айдаров, един от най- ярките представители на криминологичната мисъл в България, съобщиха от УС на Българската асоциация по криминология.

Той беше дългогодишен преподавател по криминология в Академията на МВР, в юридическите факултети на Русенския и Пловдивския университет, изследовател в Правния институт на БАН.

Професор Айдаров беше учредител и отговорен секретар в първото ръководство на Българската асоциация по криминология.  Той е един от авторите на Единната национална програма за противодействие на престъпността, на първото национално изследване на престъпността след 1990г., на множество научни публикации, на учебник по криминология.

Заедно с проф. Веселин Каракашев е автор на първия проект за нов Наказателен кодекс през 1994 г., внесен в Народното събрание от група народни представители. Неговото задълбочено познаване на проблемите на престъпността, личността на престъпника и превенцията на престъпността винаги са били оценявани високо от колегите и студентите му.

Поклон пред паметта му!

 

About De Fakto

Проверете също

Доц. Киселова: Правото на мнение на гражданите е нещо по- различно от изказванията на главния прокурор като публична фигура

Възможно е до края на другата седмица Гешев да бъде отстранен, допусна конституционалистът „През цялото …

Комитетът на министрите на СЕ поздрави България за приетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор

  Комитетът на министрите на СЕ: България прави забележителна реформа за осигуряване на ефективни разследвания, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.