Последни новини
Home / Законът / Мария Павлова, зам-.министър на правосъдието: Промени в Наказателния кодекс завишават наказанията за престъпления по расистки или ксенофобски подбуди

Мария Павлова, зам-.министър на правосъдието: Промени в Наказателния кодекс завишават наказанията за престъпления по расистки или ксенофобски подбуди

Defakto.bg

 

 

Само с общите ни усилия, със солидарността и вниманието, които отдаваме към най-близките си –  и само ако успеем да ги насочим и навън към обществото, само тогава бихме могли да изкореним езика на омразата, често срещан като съвременен бич, водещ ни надолу по спиралата на страха и затварянето ни твърде много към индивидуалното.“ Това заяви Мария Павлова, зам.-министър на правосъдието, по време на събитието „Срещу омразата, която ни разделя“.  

Павлова подчерта, че Министерството на правосъдието е подготвило и внесло изменения:  „Вчера Министерски съвет ги гласува. Изразяваме надежда следващото Народно събрание да ги приеме“.

Заместник-министърът получи от името на МП декларация „Срещу омразата, която ни разделя“ – против езика на омразата и за забраната на Луковмарш.

Документът е иницииран и подписан от Организацията на евреите в България “Шалом” и представители на още 17 неправителствени организации. В присъствието на представители на дипломатическия корпус и граждански организации, декларацията бе връчена  символично на институциите, ангажирани с борбата с езика на омразата и проявления на престъпления от омраза – Министерството на правосъдието, МВР, Министерството на външните работи, Прокуратурата на Република България и Столична община.

„Провеждането на „Луковмарш“ е срам за нас като българи“,  заяви на форума главният прокурор Иван Гешев.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.